dilluns, 18 de juny del 2012

LA DESENA EDICIÓ DEL FESTIVAL DE BLUES ARRIBA A BARCELONA.




Arriba l’estiu i els amants del blues estem de sort!!! Un any més, l’Associació Capibola Blues ens ofereix la desena edició del Festival de Blues de Barcelona

La primera novetat que cal destacar enguany és el canvi de dates, enlloc de celebrar-se durant el mes de setembre, el Festival de Blues arribarà als escenaris del Parc Central de Nou Barris entre el 13 i el 21 de juliol.

Entre una gran expectació, el passat divendres 8 de juny va celebrar-se la roda de premsa a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Allà, a més de desvetllar-se el cartell d’aquesta edició i totes les activitats paral·leles al voltant del festival, els afortunats que vam assistir-hi, vam poder gaudir de l’actuació de tres dels músics de blues més reputats del país: Hernan “Chino” SenraMario Cobo i Ivan  Kovacevic.
L’inici de l’acte va estar protagonitzat per la presidenta de la Societat de Blues de Barcelona (SBB), Miriam Aparicio, que va llegir-nos un manifest en defensa del Festival de Blues. El manifest elogia el gran treball i la gran implicació de Capibola Blues en la dignificació i la difusió del blues en els diferents àmbits, d’una manera popular i totalment desinteressada a través de diferents iniciatives i activitats. El manifest també destaca la gran voluntat de l’associació per fer arribar la música i la cultura del blues als sectors més desafavorits de la societat i el gran interès social que ha propiciat que tots els concerts del Festival fossin gratuïts en totes les seves edicions amb un gran interès artístic i cultural i amb molta cura d’un estil que és bressol de tota la música moderna. La SBB lamenta profundament que malgrat tota la feina de Capibola Blues, la desena edició del Festival hagi de viure el seu moment més difícil. El Ministeri de cultura estatal i el Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya s’han negat sistemàticament a donar cap tipus d’ajut, l’ICUB ha rebaixat la seva aportació en uns 1000 euros respecte a edicions anteriors i el Districte de Nou Barris s’ha negat enguany a pagar totes les infraestructures i a cedir la seu del Districte com a espai per a la realització del Festival.
Per tots aquests motius, en aquesta desena edició, l’associació s’ha superat un cop més, i tot i les dificultats (tots sabem que el blues és un gènere que es fa fort davant de les adversitats), han elaborat un cartell excepcional on l’equilibri és la clau: artistes internacionals i nacionals, artistes que no han trepitjat mai la ciutat i artistes que ens han acompanyat durant tots aquests anys. Tot per tal de seguir consolidant una de les dates més importants d’Europa pels amants del blues, però també un festival de caràcter social que ha fet arrelar el festival més enllà de la música, omplint la seva programació no només amb els concerts gratuïts, sinó amb concerts a hospitals (Vall d’Hebrón) i presons (Wad Ras i Model), diferents Master Class a càrrec dels caps de cartell internacionals del festival i moltes altres sorpreses.
Entre els grans concerts hem de destacar la presentació del nou disc “Six” del grup Chino&The Big Bet a la sala Luz de Gas el dia 13 de juliol a les 21 hores. Aquesta banda que va sorgir al 2011 amb la intenció de fer un tribut a Robert Johnson en el centenari del seu naixement, inicia un viatge pels camins del Blues amb l’inici d’una triologia (Six) que es completarà al 2013.
Divendres  20 de juliol el Parc Central de Nou Barris vibrarà amb les actuacions de Rocky Lawrence, guitarrista i cantant de Connecticut i deixeble de Muddy Waters. I amb Big Joe Louis and His Blues Kings, un dels intèrprets de R&B europeu més reconeguts, procedent de les Illes Britàniques.
Dissabte 21 de juliol els hi tocarà el torn a les bandes de la casa, Big Mama&The Crazy Blues Band ens presentaran el seu últim disc “Blues All Over” i la Barcelona Big Blues Band ens farà saltar i ballar amb el seus grans temes de R&B dels anys 40 i 50 que inclourà la presència de Mike Sanchez (cantant, pianista i guitarrista) i un combat de saxos entre Dani Nel.lo i Big Dani Pérez.
Com haureu comprovat un cartell insuperable per l’edició més reivindicativa del Festival. Una edició en la que la presència de tots els amants del blues és més que necessària, tant per donar el nostre suport i agraïment a l’associació Capibola Blues pel seu gran esforç, com per  aportar el nostre granet de sorra en la defensa d’un gran Festival i d’un gran gènere musical. 

“In Blues We Trust”

Podeu consultar tot el programa a la web del Festival: www.festivalbluesbarcelona.com


Laura Novensà