dijous, 1 de novembre del 2012

Scott H Biram en concert al Rocksound de Barcelona




El 31 d'Octubre a les 22 hores, Hotel Blues s'acosta cap al Rocksound de Poble Nou per passar una castanyada d'allò més especial.

El lloc és peculiar, gairebé tant com la gent que el freqüenta. Podria dir-se que hem trobat un dels petits bars on els heavys, punks i rockers de tota la vida poden reunir-se i vestir-se amb les seves millors gales.

Malgrat ésser petit, és increïble els fans que són atrets pel blues boig de Biram i la quantitat de gent que ben col·locada, pot encabir-se dins el RocksoundÉrem poc més de 6 persones quan el local va pujar la persiana i, en només 30 minuts, no hi cabia ni una agulla.

Scott, amb un estil molt particular, va estar prenent cervesa entre el públic mentre tocaven els teloners. Simpàtic, senzill i molt amable i esforçant-se molt per fer-se entendre, va atendre entusiasmat a tots els qui ens hi acostàvem per a demanar-li que ens signés el cd o fer-nos una foto amb ell. 
El cantant va explicar a Hotel Blues que tenia moltes ganes de tocar a casa nostra i que la gira per Europa està essent un èxit i no té ganes que s'acabi.
Una mica després d'un quart de dotze, Scott puja a l'escenari i comença a afinar la seva guitarra, fa uns últims retocs al seu equip, s'asseu, agafa la guitarra i l'espectacle comença.
Ens sorprèn amb la seva gran versatilitat, és capaç de passar del blues més pur i correcte, al country més emotiu o a un esbojarrat punk-blues en el que entra completament en "trance".
El públic embogeix amb ell i arreu on mires veus salts, braços enlaire, cops de caps, de cintures i de caderes...
Moltes cançons de l'últim disc "Bad ingredients" com “Born in Jail”, “Victory Song”, “Dontcha Lie to Me Baby”o “Memories of You Sweetheart” van sonar durant el concert i realment van confirmar el seu últim àlbum com una obra mestra, versàtil, autèntica, amb molta energia i amb un repàs exhaustiu de la història musical d’Estats Units.

Però si hem d’escollir un dels gran moments de la nit, jo trio el que ve acompanyat del tema "Still drunk, still crazy, still blue" del seu anterior disc del 2009 “Something Wrong/Lost Forever” . Un tema molt popular que ha sonat en sèries tan conegudes com “Sons of Anarchy”. Tot el públic va bolcar-s’hi de ple i els coros espontanis van convertir la peça en un moment màgic.

Gairebé dues hores de concert deixen un molt bon sabor de boca i confirmen Scott H. Biram com un virtuós bluesman dalt de l'escenari, capaç d'enfrontar-se a qualsevol registre amb èxit i mereixedor de totes les bones crítiques que està rebent.



Laura Novensà