dimarts, 31 de juliol del 2012

“Six” dóna el tret de sortida a la desena edició del Festival de Blues de Barcelona


Divendres 13 de juliol, 21 hores; a la platea de la sala Luz de Gas no hi queda cap cadira lliure, els assistents mirem expectants cap a l’escenari en el que els músics i els responsables de la sala  entren i surten per acabar els últims preparatius abans de l’inici de l’espectacle.
A les 21.30h, Hernán Serna (El Chino) apareix en escena per inaugurar oficialment la desena edició del Festival de Blues de Barcelona. Una edició, com ja sabeu, molt marcada per la crisi i les retallades, però, igual que l’estil musical que representa, una edició que s’ha fet forta davant les dificultats i arriba plena del millor blues.
L’inici del Festival sempre s’ha caracteritzat per la presentació d’algun nou disc. En l’edició d’enguany Chino & The Big Bet han estat els responsables de la presentació de  “Six”, la primera part d’una trilogia auto produïda que compta amb 6 temes propis. Cada 6 mesos podrem gaudir d’un nou cd amb 6 nous temes fins arribar al final d’aquest viatge pel millor Blues, el juny del 2013. Un cop completada la trilogia, podreu posar els 3 discos a la vegada per invocar al Diable o bé per fer enrabiar a la veïna, vosaltres trieu.
Bromes d’Hernán a part, Rod Deville (contrabaix) i Giggs Nother (bateria) van aparèixer en escena i els primers acords del primer tema del nou disc, “I’m on the road again” no van fer-se esperar gaire per iniciar-nos en un gran viatge de més d’una hora pels inescrutables camins del Blues.
El concert va oferir-nos tots els temes de “Six”: “Bad Boy Blues”, “Hush”, “Jivin’Baby”, “Hipsquake mama” o “Your love is dynamite”, combiants amb algun tema del disc tribut al centenari del naixement de Robert Johnson100 years” editat l’any passat, amb el que va sorgir la banda. Tampoc no hi van faltar temes dels inicis més acústics de Chino i Rod Deville ni algunes versions de clàssics del Blues. Entre tots aquests destaquem: “Violent Love”, “When you are smiling”, “Caldonia” o “Dust my broom”.
La banda, molt aclamada pel públic, va decidir baixar de l’escenari per a fer uns excepcionals bisos a la platea del Luz de Gas i interpretar “Hold you in my arms again”.
Chino, amb el seu gran carisma i la simpatia que el caracteritzen va amenitzar com ningú l’espectacle amb les explicacions entre tema i tema. La bona música va fer la resta i  l’hora i quart que va durar el concert se’ns va passar volant...
Com a resum de la nit, podem dir que va ser un inici de Festival immillorable, amb una gran resposta del públic i un disc més que recomanable a un preu anticrisi de només 6 euros. Si us animeu a comprar-lo estareu col·laborant amb el vostre granet de sorra a que la producció de música de qualitat pugui continuar.



Laura Novensà
Fotos: Marta Monleón