dimarts, 13 de desembre del 2011

HOTEL BLUES. 4/12/2011. 12è PROGRAMA. LLUÍS COLOMA "ROCKIN' MY BLUES IN CHICAGO", HOUSE BOOGIE PARTY i VIII BLUES & BOOGIE REUNION.



El diumenge passat l’Hotel va rebre la visita d’un dels seus convidats il•lustres. El mag de les 88 tecles Lluís Coloma. El gran pianista vallesà va acomodar-se de nou al hall de l’hotel amb l’agenda plena d’esdeveniments per explicar.
D’entrada ens va venir a presentar el seu darrer llarga durada, “Rockin’ My Blues in Chicago”, un disc de piano blues exquisit que el músic a enregistrat a la ciutat del vent, amb l’inestimable ajuda i producció del seu bon amic i mestre del piano blues de Chicago, H. Charles Goering ( Barrelhouse Chuck).
El treball és un homenatge als grans mestres del piano blues de Chicago que en Coloma admira. Little Brother Montgomery, Leroy Carr, Otis Spann, Big Maceo, o Med Lux Lewis entre d’altres son invocats pel sempre respectuós i apassionat Lluís Coloma. Un treball impecable i que transporta a l’oient molt lluny en el temps, sense però, perdre la frescor i la netedat auditiva de la època en que vivim.
El mestre ens va presentar també una proposta que ja està duent a terme per a presentar aquest àlbum. Es tracta de las House Boogie Parties.
Es tracta de recuperar d’alguna manera les Rent Parties, festes que es realitzaven en cases particulars cap a la dècades dels 30/40 als EEUU, on els pianistes de blues i woogie tocaven davant d’uns quants amics, que amb una petita contribució ajudaven a pagar el lloguer de la casa. Només es necessari l’espai, un piano, i entre 10 i 20 amics.
A la plana de facebook de les Hose Boogie Party s’hi poden fer les inscripcions i en poc temps l’equip del Lluís contacta amb els interessats i... a gaudir del blues i el woogie de ben a prop!
El tercer tema que va presentar-nos en Lluís Coloma va ser la VIII Edició de la Blues & Boogie Reunion, que es durà a terme com ja és tradicional, els propers 5 i 6 de gener de 2012 a la Nova Jazz Cava de Terrassa.
En aquesta ocasió, compartiran escenari, en una proposta original i espectacular com poques, els pianos de Barrelhouse Chuck, Frank Muschalle i el mateix Lluís Coloma, amb el suport de Manolo Germán al contrabaix i Marc Ruiz a la bateria.
Dragone i el Director varen passar una bona estona així, xerrant amb el Lluís Coloma i prenent bona nota de tota la informació que va portar i de la musica que va sortir del seu disc i de la dels partcipants en aquesta nova edició de la Blues & Boogie Reunion, Barelhouse Chuck i Frank Muschale.
Però la nit va venir carregada amb molta més música, que va córrer a càrrec d’artistes com The Right Ons, que han meravellat a l’staff de l’hotel amb el seu nou disc “Get Out”, Rory Gallagher, del qui s’acaba de llençar al mercat un nou àlbum pòstum “Notes From San Francisco”, Danko Jones per recordar que estarà en concert a Barcelona el dimecres 14 de desembre a la Sala Apolo, Moreland & Arbuckle que continuen presentant el seu nou àlbum “Just a Dream”, Southside Johnny que complia anys, i els seus Asbury Jukes, facturant un espectacular “Woke up this morning” del seu excel•lent “Pills & Ammo”, Trampled Under Foot amb una nova entrega del seu flamant “Wrong side of the blues”, Down Home imposant el seu ritme endimoniat per anunciar el seu concert del 8 de desembre a la 2 de la Sala Apolo, o John Mayall, per celebrar el seu aniversari, acompanyat dels seus incombustibles Bluesbreakers, que varen acomiadar el programa amb “Palace of The King".


Per a més informació: