divendres, 1 de juliol del 2011

AQUESTA NIT A L'APOLO, FARUM A LLEGENDA. BOOKER T JONES.



Des de Memphis, i dins de les BCN Roots Sessions, arriba aquesta nit a les 21:30, a la sala Apolo de Barcelona, el mític Booker T Jones.

Parlar de Booker T. Jones és parlar d'un dels millors músics i compositors que ha donat la música negra, així de rotund.

El seu currículum és d'impressió: multiinstrumentista talentós (encara que és la seva faceta com a organista la més coneguda), notable compositor i excel lent productor, la seva carrera va començar a enlairar-se de forma espectacular a partir de formar a principis dels seixanta els imprescindibles Booker T & The MG's , la que segurament ha estat una de les millors bandes d'acompanyament de la història i autors del seminal àlbum Green Onions. Van estar acompanyant en desenes de gravacions i concerts a monstres com Otis Redding, Wilson Pickett, Sam & Dave o Carla & Rufus Thomas, i sempre sota el lideratge del nostre home. Després d'allò, al llarg dels anys, el músic no ha parat de fer coses, i totes interessants. Compon al costat d'Eddie Floyd, Albert King o Otis Redding, a més de col.laborar amb gairebé tothom, des Ray Charles fins Neil Young, passant per Stephen Stills, Willie Nelson o Bill Withers.

És el 2009 i acompanyat pels Drive-By Truckers, quan torna a facturar un disc en tota regla, Potato Hole, una meravella amb el seu inconfusible estil, que a més guanya el Grammy al millor disc instrumental d'aquell any. El veterà Booker declara sentir-se rejovenit en treballar amb gent jove, i sense tallar-se un pèl accepta l'oferta dels punk rockers Rancid i incorpora el seu mític Hammond B-3 en un tema de l'últim llarg de la banda. Gairebé sense temps per respirar, es reuneix amb els seus vells col.legues Leon Russell i Elton John per tocar al costat d'ells en el seu disc conjunt, The Union. Moltes són les vegades que una llegenda arrossega el seu nom pels escenaris a la recerca de l'èxit perdut, però no és el cas d'aquest llegendari personatge, que a més en aquests esperats concerts ens presentarà el seu flamant nou àlbum, The Road From Memphis, un disc on viatja de nou cap a aquells primers dies en el seu Memphis natal.