dimarts, 5 de juliol del 2011

EFEMÈRIDES: THE ROLLING STONES. HYDE PARK. 5/7/1969.

El 5 de juliol de 1969, els Rolling Stones ofereixen un concert gratuït al vell mig de Londres, al Hyde Park. El concert havia de ser la presentació oficial del nou guitarrista de la banda, Mick Taylor.
Taylor substituïa a Brian Jones, a qui el 8 de juny anterior, els altres membres de la banda havien visitat a casa seva, a Cotchford Farm, al poble de Hartfield, Sussex. En aquella visita, Jagger, Richards i Watts li havien comunicat que ja no formava part de la banda. Estava fora dels Stones donat que "no era psicològicament apte per a aquest tipus de vida" segons Jagger.
El cert, era que Jones, darrerament havia donat més problemes que aportacions artístiques a la banda, i en aquell moment els Stones ja eren una locomotora que no esperava a ningú i no es deturava davant de cap obstacle. Amb el pas del temps, les seves addiccions dificultaven la concessió del visat per entrar als USA, i els Stones ja havien començat el seu desembarcament al continent americà.
Després d'un acord monetari, Jones va ser convidat a deixar la banda i amb data de 10 de juny va emetre un comunicat de premsa en el que anunciava la seva marxa i declarava:
"...Ja no ens comuniquem musicalment. La musica dels Stones no és del meu gust. Vull fer la meva pròpia musica abans que tocar la d'altres. La única solució és que emprenguem camins diferents, encara que continuarem sent amics."
Tres dies més tard, va ser presentat el jove guitarrista Mick Taylor com a nou membre de la banda. Taylor havia estat membre de la banda de John Mayall & The Bluesbrakers.
Jones es va retirar ala seva granja i va començar planejar el seu retorn musical amb una banda de blues local.
Un mes després de la seva sortida de la banda, i a dos dies del concert dels Rolling Stones a Hyde Park per presentar el nou guitarrista, Brian Jones moria ofegat a la seva piscina enmig d'uns fets que no han quedat mai clars del tot. Fins i tot fa un parell d'anys, es va saber que l'any 1993, poc abans de morir, Frank Thorogood, paleta que treballava per a Jones i que es trobava a casa del guitarrista la nit en la que va morir, va confesar a Tom Keylock, que havia estat ell qui va ofegar a Jones a la piscina de Cotchford Farm. Tom Keylock va ser xofer dels Stones i un d'aquells personatges de l'entorn de ses satàniques majestats, que valien mes pel que callaven que pel que explicaven. Keylock va morir el 2 de juliol de 2009, ironies del destí, un dia abans del 40è aniversari de la mort de Jones.
Sembla que Keylock, també poc abans de morir (la cosa va de confessions a punt de traspassar), li va explicar a Terry Rowlings, autor del llibre "Who Killed Christopher Robin?" (la casa on va morir Brian Jones havia estat propietat del creador de Winnie The Pooh), el que li havia confessat en declaracions "pre-mortem", Frank Thorogood.
El tema de les confessions al limit de la vida dels possibles testimonis de la mort de Brian Jones, i tot el que va envoltar el luctuós traspàs, és molt sucós, i un altre dia podem dedicar-nos-hi, però avui ens recordem del fet musical del que avui es compleixen 42 anys.
El concert que els Rolling Stones varen oferir gratis a Hyde Park, tal dia com avui, 5 de juliol, davant més de 50.000 persones, i que va servir per homenatjar al desaparegut Brian Jones. Jagger va recitar "Adonais" de Percy Shelly i varen fer volar centenars de papallones en record del malograt guitarrista. Per cert, inicialment, havien de ser moltes més les papallones, però la majoria varen morir asfixiades a l'interior de les caixes on les guardaven damunt l'escenari. Juliol, calor, els Stones...
Sigui com sigui, els Stones varen tornar a fer història, i aquell concert celebrat avui fa 42 anys, va ser gravat per la cadena de televisió Granada TV, i poc després es va convertir en l'"Stones in the Park" que actualment encara podem trobar en DVD.



1 comentari:

sanfreebird72 ha dit...

Ja estàs enlleçat amic. Gràcies pel teu comentari. El teu blog no està gens malament. Bon gust i a sobre avui, una entrada al millor grup de la història, els Stones.
Salut!
sanfreebird72